Полиция

Полицейската операция в Преселка: канабис, цигари без бандерол и огнестрелно оръжие

36 растения от рода на конопа с различна височина са намерени и иззети от частен дом в село Преселка по време на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Операцията се провежда под надзора на окръжната прокуратура.

Претърсването в имот на ул. “Георги Димитров“ в село Преселка, обитаван от 77-годишна жена било извършено след получена оперативна информация. В градина, в непосредствена близост до пътека в къщата полицейските служители намерили 36 растения, някои от които с височина метър.

Иззети са, за извършено престъпление по чл. 354 в ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

40 къса цигари без бандерол и пушка марка „Сафари“ без фабричен номер и документи за произход са намерени и иззети при проверка в дома на 71-годишен местен жител. Образувано е бързо производство са престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК.

Тази сутрин малко след 08:30 часа на ул. “Александър Стамболийски“ в селото полицейски служители спрели за проверка водач на лек автомобил Пежо 405. Установено било, че водачът, 58-годишен мъж от Варна управлява превозно средство, което е с прекратена регистрация. За извършено престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

Полицейската операция продължава. Извършват се проверки на входовете и изходите от и към село Преселка.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.