ПОЗДРАВЕТЕ ДЕПУТАТИТЕ: УВЕЛИЧИХА ДАНЪКА ЗА СТАРИТЕ КОЛИ

Депутатите приеха на първо четене промените в данъчните закони за следващата година с 95 гласа „за“ и 3 „против“, съобщи БНТ. Сред промените, които ще засегнат най-много хора, е увеличението на данъка за стари автомобили.

Според председателя на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова, данъкът за собствениците на стари автомобили ще се повиши между 20 % и 30 % и ще засегне всички, чиито коли не отговарят на европейския екологичен стандарт ЕВРО 3. Според синдикалните организации у нас, това ще удари по джоба над 67 % от шофьорите, съобщи Нова тв.

Приетите днес промени предвиждат данъкът върху превозните средства да се изчислява по формула, която ще включва и коефициент за възраст на автомобилите, така че хората с по-стари коли ще плащат повече. Решението ще засегне две трети от шофьорите, тъй като масовите автомобили в България са между 10 и 15-годишни.

След скока на задължителната застраховка Гражданска отговорност, това е втората секира върху собствениците на автомобили в България. Никой обаче не казва кога ще оправи пътищата, така че да отговарят на всички данъци и такси, които се смъкват от водачите. А и в социалните мрежи, където новината се посрещна с разбираемо недоволство, питат: как така данъчни закони се приемат с 98 гласа от 240-членен парламент?…

Източник: radian.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *