Пожар на контейнери в търговски обект, собственост на 47-годишния Г.Д. от Нови пазар вдигна пожарната

В 15:49 часа вчера чрез телефон 112 в дежурната част на РС ПБЗН- Шумен бил приет сигнал за пожар в търговски обект на бул.“Мадара“ в града. Към мястото на произшествието са насочени противопожарни екипи. След пристигане било установено, че горят шест метални контейнера, собственост на 47-годишния Г.Д. от Нови пазар.

Контейнерите били разположени на открита площадка в двора на търговски обект и били пълни с промишлени стоки. В гасенето на огнената стихия, която била на площ от близо 200 кв.м. са се включили 16 пожарникари. Пламъците били загасени с 40 тона вода. Унищожени са около 210 кв.м. покривна конструкция, шест метални контейнера около 600 броя промишлени стоки и оборудване, опушени били около 600 кв.м стени.

Благодарение на бързата реакция на огнеборците са спасени магазин за промишлени стоки с площ 400 кв.м., други пет контейнера за стоки, търговски обект за масло с площ от 50 кв.м, магазин за части разположен на площ от 150 кв.м. и търговски обет за защитни облекла- 180 кв.м.

Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. В 01:50 часа бил приет сигнал за пожар в скрито огнище на същото място. Пристигналият на място екип погасил пламъците с помощта на 500 л. вода. Не е допуснато разпространение на огъня. Днес ще бъде извършен оглед.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 331 ал. 1 от НК, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *