Пожарникарите празнуват днес. Наградиха 27 служители от шуменско, 11 са от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар.

От началото на годината до момента на територията, обслужвана от РДПБЗН – Шумен са възникнали 961 произшествия, като пожарите са 590, аварийно- спасителни дейности, техническа помощ е оказана в 357 от случаите. За сравнение през 2016 година са възникнали 930 произшествия, от които пожарите са 593, аварийно-спасителни дейности и техническа помощ са 332.

Най-голям брой произшествия са възникнали през 2012 година – 1720. През последните пет години загиналите в пожари са осем.
От началото на 2017г. служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол са извършили 27 комплексни, 537 контролни и 920 тематични проверки в обектите. За отстраняване на констатирани нарушения са връчени 153 противопожарни разпореждания. За допуснати административни нарушения са съставени 52 акта.

Служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол в областта на новото строителство са изготвили становища на проектна документация и са участвали във въвеждането в експлоатация на 160 обекта.

По направление защита на населението са проверени 190 обекта.
На проведените XVIII републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ през месец юни в к. к. Албена представителният отбор от област Шумен се класира на 1 място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, а в комплексното класиране зае 5 място от 28 отбора.

На проведеното републиканско ученическо състезание по защита при бедствия, пожари и извънредни състезания в гр. Бургас отборът на област Шумен се класира на трето място от 28 отбора.

Приоритетните задачи, които стоят пред ГДПБЗН-МВР и в частност пред РДПБЗН-Шумен към настоящия момент са доразвиване и обучение на доброволни формирования, както и качествена превенция и обучение на населението с цел защита от природни бедствия. В тази връзка на територията на област Шумен в процес на изграждане е един от шестте областни учебни центъра за обучение на населението за действия при природни бедствия.

За проявен героизъм, изключителен професионализъм при извършване на рискови аварийно – спасителни дейности за отстраняване последиците от възникналия тежък инцидент на 10 декември 2016 г. на гарата в село Хитрино, област Шумен са наградени 126 служители на РДПБЗН-Шумен от министъра на вътрешните работи.

За проявен героизъм, при изпълнение на служебните си задължения при отработването на тежко произшествие в района на село Хитрино, обл. Шумен с комплексна награда на Националния конкурс “Пожарникар на годината – 2016” са наградени 166 служители на РДПБЗН-Шумен от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

За съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача от служители на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен, взели активно участие при ликвидиране на последствия от възникнал инцидент на 10.12.2016 г., експлозия и пожар на ж.п. гара с. Хитрино, област Шумен, като вследствие на дерайлиралата влакова композиция и последвалия взрив на цистерните с опасни вещества са разрушени много къщи и административни сгради, с изключително катастрофални и мащабни последици за местното население са наградени 5 служители на РДПБЗН-Шумен от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения е награден 1 служител на РДПБЗН-Шумен от министъра на вътрешните работи.

За съществен принос и проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна професионална задача и по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР – 14 септември са наградени 27 служители на РДПБЗН – Шумен от директора на РДПБЗН – Шумен.

Наградените от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар:

– младши експерт ХРИСТО НИКОЛОВ ХРИСТОВ – началник на дежурна смяна в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор ПЕТЪР ПЕНЧЕВ ТОДОРОВ – водач на специален автомобил І степен, той и пожарникар в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор КИРИЛ ДИЯНОВ ДИМЧЕВ – водач на специален автомобил І степен, той и пожарникар в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор СТАНИСЛАВ МИЛЧЕВ ПЕНЧЕВ – водач на специален автомобил І степен в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор ЛЪЧЕЗАР СТИЛИЯНОВ ВЕСЕЛИНОВ – младши инспектор I степен в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен.

– младши експерт РАДОСЛАВ СТАНЧЕВ ЧАНКОВ – началник на дежурна смяна в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши експерт ГЕОРГИ ИВАНОВ ДИМИТРОВ – началник на дежурна смяна в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор ДИЯН РАДОСЛАВОВ СТОЯНОВ – старши пожарникар в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор АЛЕВ МУСТАФОВ АЛИЕВ – старши пожарникар в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор СТОЯН ПАВЛОВ СТОЯНОВ – водач на специален автомобил І степен в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен;

– младши инспектор ДАНАИЛ ГЕНЧЕВ ПЕТРОВ – водач на специален автомобил І степен в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Нови пазар към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *