Подписаха КТД в системата на училищното и предучилищното образование за Община Нови пазар

Учителите в община Нови пазар вече ще получават по 440 лв. за облекло.

За непедагогическия персонал ще се дават по 310 лв. за облекло. Сумите са с 10 лв. повече от отрасловия трудов договор и са договорени за работещите в системата членове на синдикалните и работодателските организации.

“Днес се подписа Общинския Колективния трудов договор в системата училищното и предучилищното образование за Община Нови пазар. С него се договориха в по – големи размери от отрасловия договор условия за работещите в системата членове на синдикалните и работодателските организации!!!

Благодарим на общинското ръководство, на кмета г-н Ивайло Камаджиев, зам. кмета г-жа Йорданова, г-н Добрин Иванов – председател на СРНПБ и на г-жа Желязкова за конструктивния социален диалог и разбирането, че добре функциониращата система на образованието минава и през добре платения, мотивиран и квалифициран учител и не педагогически персонал.

От страна на синдикатите участваха Румяна Костова – общински председател на СБУ, Росица Димитрова – общински председател на НУС и Радостин Павлов – общински координатор на КНСБ за общините Нови пазар и Каспичан.

ОКТД се сключи за срок от 2 години и ще бъде вписан в Инспекцията по труда.”

∗∗∗

Радостин Павлов – Общински координатор на КНСБ за Общините Нови пазар и Каспичан

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *