Петима пострадали на планинското състезание Мемориал „Валерий Великов“ в Шумен (обновена)

Петима са пострадалите по време планинско състезание Мемориал „Валерий Великов“ , първи кръг от националния планински шампионат, информират от ОДМВР – Шумен.

В 14:45 часа чрез телефон 112 е приет сигнал за инцидент по трасето по време на надпреварата. Съобщено било, че състезателен автомобил БМВ , пилотиран от Николай Георгиев е напуснал трасето и е влязъл в публиката.

Произшествието е станало малко след паркинга на „Стъклото“ . На около 30 метра след шикана, на прав участък пилотът загубил контрол над автомобила,излязъл вдясно от трасето и влязъл в публиката, която се е намирала в тревни площи зад ограждащи ленти. След инцидента в МБАЛ- Шумен са закарани шестима души- две жени и четирима мъже.

Една от жените си е тръгнала от болничното заведение. След преглед в болничното заведение станало ясно, че И.Т./38г./ от Велико Търново е с натъртвания, К.Т./53г./ от Стара Загора е с натъртвания, К.Ц./31г./ от Горна Оряховица е със счупена дясна подбедрица, Л.Й,/24г./ от Горна Оряховица е със счупена костица на лявото ходило, Р.И./41г./ от Шумен е с фрактура на лява подбедрица. Състезанието е прекратено, на мястото на инцидента се извършва оглед.

Образувано е досъдебно производство.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *