| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Още четири момчета са спасени от пещерата в Тайланд

Спасиха още четири момчета от блокираната група деца в наводнената пещера в Тайланд, съобщават „Гардиън“ и БиБиСи.

Тайландските пехотинци потвърдиха, че общо осем момчета са спасени. Не се разкрива самоличността им. В пещерата остават още четири деца и треньорът.

Преди повече от две седмици 12 момчета от футболен отбор и техният треньор заседнаха в наводнена от дъждове пещера в Северен Тайланд.

Вчера спасителните екипи, в които участват десетки водолази, спасиха четири деца при първата фаза от операцията. В неделя водолазите прекараха в пещерата повече от 8 часа.

Днес около 11,00 часа местно време водолазите към спасителния екип започнаха втората фаза от спасителната операция в пещерата в Северен Тайланд, където футболистите са блокирани вече 16 дни.

Петото момче при втората фаза от операцията беше извадено от пещерата към 16,30 часа. Около 18,00 часа спасители изкараха шестото момче, а час по-късно още две деца. В рамките на 3-4 часа спасителите извадиха четири момчета.

Момчетата бяха откарани с линейка до хеликоптер. Местна телевизия уточнява, че на хеликоптера са необходими 20 минути, за да достигне до площадка за кацане, която е на 700 метра от болницата.

Премиерът на страната отмени планирана визита, за да не прекъсне спасителната операция. Той трябваше да посети мястото към 18,00 часа, но реши да остане до Чианг Рай, където момчетата са хоспитализирани. Те са под карантина, за да се избегне риск от инфекция.

Децата са на възраст между 11 и 16 г., а треньорът е на 25 г.

Вчера спасителите решиха да предприемат първия етап от операцията заради благоприятни условия: спадане на нивото на водата в пещерата, готовността на екипа и физическото и психическо състояние на момчетата. Спадът на нивото на водата се дължи на хилядите помпи, които са поставени от спасителните екипи, а също така заради по-малкото количество дъжд през последните 48 часа.

Операцията е изключително усложнена, тъй като децата трябва да изминат разстояние от 3,2 километра, което включва плуване под студена и мътна вода с препятствия като тесни подводни участъци и скали.

Си Ен Ен съобщава, че спасителната операция е прекратена за днес.

В неделя операцията беше прекратена след спасяването на четири деца. Властите обявиха, че паузата ще позволи възстановяване на изчерпаните нива на кислород в пещерата.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Black Friday - Amazon | Thanks to bargains - Black Friday 2016, amazon - coupons and verizon - Black Friday 2016