Още двама с COVID-19 напуснаха самоволно МБАЛ – Шумен

През почивните дни в „МБАЛ – Шумен“ АД е приет един пациент с доказана SARS CoV 2 инфекция. На приетите със съмнение за COVID-19 днес ще бъдат изпратени проби за изследване.

На 20.06.2020 г. почина единият от пациентите с доказана SARS CoV 2 инфекция в ОАИЛ, който 24 часа преди това беше поставен на изкуствена белодробна вентилация. Касае се за мъж на 58 години, с придружаващи заболявания на дихателната и сърдечно-съдовата система.

На 21.06.2020 г. болницата напуснаха по собствено желание семейство възрастни пациенти, на лечение в Инфекциозно отделение. На същите е предписано лечение за дома и е уведомена РЗИ – Шумен за издаване на предписание за поставяне под карантина.

В момента в болницата на лечение са 12 пациенти с доказана COVID-19 инфекция – 11 в Инфекциозно отделение и един в крайно тежко общо състояние, на изкуствена белодробна вентилация в ОАИЛ.

Поради урегулиране на информационния поток, във връзка с непрекъснатото подаване на информация към РЗИ и националната информационна система, „МБАЛ – Шумен“ АД няма да публикува ежедневно новини на сайта на болницата. Такива ще се оповестяват при настъпване на извънредни събития.

Видно е, че през следващите месеци ще съжителстваме с COVID-19 в болницата. Основна задача ще бъде да се предпазят служителите и пациентите от вътреболнично заразяване и хоспитализираните да получават качествено лечение.

Отправяме предупреждение, че вирусът е сред населението, което налага разумни действия от всички за предпазване от заразяване. „Шуменският“ вирус нито е отслабнал, нито е намаляла неговата вирулентност, информират от МБАЛ ШУМЕН АД.

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!


Booking.com
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *