Още двама работници от руската група в Нови пазар с положителни проби за COVID-19

Още двама работници от руската група в Нови пазар са дали положителни проби за COVID 19. Това съобщи на брифинг тази сутрин председателя на Националния оперативен щаб проф. д-р генрал Венцислав Мутафчийски.

Така общият брой на заболелите в общината нарастна на шестима.

Първият случай от 25 май е на 59-годишен мъж, който е настанен в инфекциозно отделение на МБАЛ – Шумен с доказан COVID-19 и е в задоволително общо състояние. Директорът на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова съобщи, че на 26 май от екипи на инспекцията са взети за изследване 118 проби, като при направените тестове три от тях са положителни за COVID-19. Тримата мъже са без симптоми, изолирани са на място при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Групата работници е била под карантина след пристигането й в България. Работниците са настанени в специално обособен за тази цел лагер край Нови пазар, мястото е оградено и напълно изолирано, като пристигналите работници стриктно са спазвали разпоредбите и не са имали контакти с местното население. Към настоящия момент спрямо останалите лица в лагера са взети всички необходими противоепидемични мерки за недопускане разпространението на заразата. Създадена е добра организация за обслужването на работниците при пълно взаимодействие и координация на местата власт, санитарните власти и фирмата.

17 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие от изследваните общо 1 273-ма. Общият брой н арегистрираните лица досега е 2 477, увеличението е с 0,7 %.

Oт новите случаи 7 са настанени в болници.

София – 6, Пазарджик – 4, Видин – 2, Шумен – 2, Сливен – 1, Хаксово – 1, Ямбол – 1.

За денонощието няма нови случаи на заболели деца, отчете д-р Мутафчийски. Един е новият случай сред медицинските служители – това е медицинска сестра от Ямбол. Така общият им борй вече е 255 или 10, 3% от общия брой на регистрираните.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *