От днес до 23-ти април засилен полицейски контрол

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростта започва от днес / 17 април/ в Шуменска област.

Операцията е по линия на TISPOL и ще се проведе на територията на всички държави- членки на ЕС. Засиленият контрол по спазване на максималната скорост за движение ще продължи до края на седмицата / до 23 април/.

Основна причина за възникване на тежки птп със загинали и тежко ранени е движението на моторни превозни средства с висока скорост. За да се намали пътния травматизъм за времето от 06:00 часа на 19 април до 06:00 часа на 20 април на територията на ОДМВР- Шумен ще се проведе 24 часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта.

Операцията ще бъде в населените места, главни пътища, АМ и по третокласните пътища. Особено внимание ще бъде обърнато в районите около училища, детски градини и болнични заведения и на места, където има условия за управление на мпс с висока скорост.

Пътните полицаи ще проверяват дали водачите управляват след употреба на алкохол или упойващи средства, особено внимание ще бъде обърнато в малките населени места.

Ще се следи дали имат застраховка “Гражданска отговорност” и винетни стикери за използвания от републиканската мрежа път и при липсва ще бъде взето отношение по административен ред, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *