| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Отпадните води от казана за ракия – причина за зловонието от реката в Нови пазар

Отпадните води от градски казан за ракия са причина за зловонието на река Крива в Нови пазар. Това обяви във Facebook профила си кметът на общината Ивайло Камаджиев.

След задълбочено изследване на проблема с лошата миризма, която всяко лято се разнася от коритото на река Крива и затормозява нашите съграждани се установи, че причина за това са отпадни води от градския казан за варене на ракия.

В продължение на години без да има изградена система за депониране на отпадъците и отвеждане на отработените води, казанът е изхвърлял огромно количество отпадни води и битови отпадъци, които предизвикват отлагания и са причина за лошата миризма.

Собственикът е предупреден и разполага с един месец да изпълни всички нормативни изисквания. За целта ще бъде сформирана нарочна комисия от РИОСВ – Шумен, която ще инспектира предприетите мерки и ако те не бъдат изпълнени – казанът ще бъде затворен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Black Friday - Amazon | Thanks to bargains - Black Friday, amazon - coupons and at&t - Black Friday