Полиция

Откриха антики в дома на 62-годишен мъж от Нови пазар и “чай за пушене“ в 19-годишен младеж

Полицейски служители от РУ- Нови пазар извършили проверка в частен дом в града след получен сигнал, че местен жител държи незаконно в дома си културно-исторически ценности.

Претърсването било предприето малко след 12 часа вчера в имот на ул. “Мусала“. В дома на 62-годишния Н.Д. били намерени общо 1670 предмета с вид на антични и металотърсач.

Сред предметите имало антични монети, пръстени, печати, върхове на стрели, фибули. Всички те са иззети. Назначена е експертиза. По време на претърсване в дома му бил намерен тютюн без акцизен бандерол около 200 гр. За извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК/ държи археологически обект, който не е регистриран по съответния ред/ е образувано досъдебно производство.

Заведен е заявителски материал и за притежание на акцизна стока без бандерол.

Около 15 часа вчера полицейски служители от Нови пазар спрели за проверка на ул.“Цар Освободител „ в града водач на таксиметрова автомобил Дачия „Логан“ с шуменска регистрация.

При последвала проверка в един от пътниците в автомобила била намерена пластмасова капсула от шоколадово яйце с около три грама суха листна тревиста маса. По данни на Д.П. / 19г./ от Нови пазар веществото било „ чай за пушене“. Иззето е и предстои да бъде лабораторно изследвано. 19-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

За извършено престъпление по чл. 354 А от НК е образувано досъдебно производство, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *