COVID-19 Нови пазар страната

Добри вести: Отварят пенсионерските клубове, танцовите групи и битака!

Отменят се въведените допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Шумен

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание днес взе решение, с което препоръчва да бъде отменена Заповед РД-01-79 от 31.03.2021 г. на директора на РЗИ-Шумен, считано от 24.04.2021г. Причината е отчетената трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в региона, която към днешна дата е 331 на 100 хил. души население.

Съгласно новото решение отпадат изискванията пазаруването в търговските обекти тип „супермаркет“ и „хипермаркет“ да се извършва задължително с количка, както и в търговските обекти на открито/улични/ да се работи и да се посещават само с поставени защитни маски за лице.

Дава се възможност външни лица (танцови, спортни, театрални и др. състави), които използват материалната база на училищата, да изпълняват дейността си. Премахват се ограниченията за посещенията в пенсионерските клубове и клубове на хора с увреждания на територията на област Шумен.

Отпадат забраните за организиране и провеждане на всякакъв вид изложби, базари и други на животни и животински продукти на територията на област Шумен, както и организирането и посещението на пазари тип „Битаци“.

Областният кризисен щаб се обръща с апел към гражданите да спазват всички противоепидемични мерки, въведени в страната със заповед на министъра на здравеопазването. Важно е да продължим да бъдем отговорни и да пазим себе си и околните, спазвайки мерките за носене на предпазни маски на закрито, физическа дистанция и дезинфекция.

Автор: Красимир Крумов

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.