Полиция

Опит за измама, кражба на дърва, семейство пострада при пожар

В сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция 39-годишен жител на Нови пазар съобщил, че загубил свидетелството си за управление на моторно превозно средство. П.В. декларирал, че изгубил книжката си на територията на град Варна в края на месец юли. Попълнил, и подал декларацията си.
След справка обаче станало ясно, че шофьорската му книжка не е загубена, а отнета след настъпил пътен инцидент в друга държава. За извършено престъпление по чл. 313 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

37-годишен жител на село Пет могили бил установен да транспортира 1 куб.м. дърва от горкия фонд без да притежава писмено позволително. Проверката била извършена в землището на селото на 5 август. За извършено престъпление по чл. 235 ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство.

Семейство е пострадало при пожар в къща в село Памукчи. Сигнал за инцидента е приет в 02:30 часа в дежурната част на противопожарната служба в Нови пазар. Към ул.“Шишман“ в селото веднага е насочен противопожарен екип. При пристигане на място огнеборците заварили да горят три стаи на първи етаж на къщата. От едната стая пожарникарите извадили и спасили собственика на имота. Пожарът бил погасен с 2 т. вода. Унищожено е домашно имущество, опушени са 150 кв.м. стени.

70-годишният Х.Т. и съпругата му Б.Т./67г./ са откарани с екип на ЦСМП в МБАЛ- Шумен с изгаряния. Веднага след това са транспортирани в болнично заведение във Варна. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *