Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност” с подтема „Комбинирай! Движи се!”. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. И в контекста на това, което е предоставено от организатора – Европейската комисия, избрахме като координатор за България заглавие „Безопасни мобилни комбинации за живот”.

ОДМВР- Шумен ще се включи в инициативата на 19 септември. На територията на областта ще се проведе специализирана полицейска операция. Служители на сектор „Пътна полиция“ ще раздават на водачите информационни брошури. Те са отпечатани от Община Шумен, която е партньор на областната дирекция за Европейския ден без загинали на пътя.

На посочения адрес, може да се регистрирате: https://projectedward.eu/bg/, като съпричастни към инициативата.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *