Опасно време заради снегове и виелици в половин България

Оранжев код за опасно време заради силен вятър и снеговалежи е обявен за утре за цяла Северна България.
Опасно ще е времето в северните области Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна.

Опасно ще е времето и в областите Кюстендил, Перник, София област и София град.

За останалата част от страната е определен предупредителен жълт код за потенциално опасно време заради валежи от дъжд и сняг.

В Северна България и високите полета, включително Софийско, утре ще се образува снежна покривка, която ще се задържи няколко дни. Минималните температури ще са от около минус 3 на север до 5 в крайните южни райони, а дневните ще бъдат почти същите, от минус 2 до плюс 5 в крайните южни райони, до около 7 в района на Сандански.

В петък ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг в северните райони. Температурите там ще останат без промяна, от около минус 2 до плюс 3 градуса. На юг ще се затопли слабо и там максималните стойности ще са от 4, 5 до 10 градуса.

В събота и неделя ще започне бавно повишение на температурите, но през първия ден минималните по високите полета ще бъдат ниски – до минус 6-7 градуса.

Източник: dir.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *