ОДМВР- Шумен ще се включи в операция “EDWARD” – Европейски ден без жертви на пътя

Екипи на Пътна полиция ще проведат 24 часова операция, по време на която ще призовават водачите да бъдат по-внимателни на пътя.

ОДМВР- Шумен продължава кампанията за намаляване на пътния травматизъм в областта. Утре на всички водачи ще бъдат раздадени брошури, изготвени по инициатива на полицията в Шумен съдействието на фирма Алкомет АД. Брошурите са във вид на книжки с основни нарушения на пътя.

За информация на водачите са отпечатани и предвидените от закона санкции и принудителните административни мерки, съгласно Закона за движение по пътищата с последните влезли в сила изменения и допълнения влезли в сила на 09.07.2017.

Мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България е „Спаси животи!”

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.

Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя. Ето защо от 11 до 21 септември, всяка сутрин в 10 часа, ще се публикува по една препоръка за безопасно шофиране, онагледена с графика. Тях ще можете да видите в прикачените документи. Всеки ден, от 13 септември, ние ще добавяме по един прикачен файл.

Всеки, който желае, може да се присъединявани към операция EDWARD, като се регистрира на адрес: http://roadsafetydays.eu/.

В същото време, може да се подпише декларация за подкрепа на адрес: https://projectedward.eu/. В социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD).

Информация от TISPOL за проекта EDWARD е публикувана на български език на адрес https://vimeo.com/226122883.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *