Полиция

ОДМВР – Шумен с организация за обезпечаване на обществения ред и сигурност на 21 ноември

Над 320 полицаи, жандармеристи и пожарникари ще участват в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната избирателна комисия (РИК). Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите на 20 ноември. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички СИК в РИК.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР- Шумен и районните управления в Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят на 20 ноември (събота) от 08.30 до 17.30 часа и на 21 ноември (неделя) от 08.30 до 19.30 часа. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден 21 ноември 2021 г.

Оперативният щаб в ОДМВР- Шумен работи в координация с всички институции, ангажирани с изборния процес, и ръководи дейността на структурите на вътрешното министерство в региона.

Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98, e-mail: izbori2021@mvr.bg, както и на място в областната дирекция и районните управления в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *