Полиция

ОДМВР – Шумен с мерки за пътна безопасност и добър обществен ред през почивните дни

Служители на „Охранителна полиция“ и „ Пътна полиция“  в  областната дирекция  в Шумен са  ангажирани в опазването на обществения ред и мерките за пътна безопасност по време на почивните дни и Националния празник –  3 март.

Засилено ще бъде полицейското присъствие на места с очаквано струпване на хора – автогара, гара, пазари.

В четирите полицейски управления в област Шумен има дежурни групи , и те работят  при сигнали от граждани за произшествия и инциденти. Създадена е организация за опазване на обществения ред преди, по време и след празниците в района на ж.п. гарата и автогарата предвид интензивното придвижване на пътници.

Съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия се завишава контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти. При необходимост ще се взаимодейства с териториалните структури на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

За дните с очаквана най-висока интензивност на движението по пътищата –  3 март и 4 март, са планирани специализирани операции за безопасно движение.  Полицейски сили ще извършват контрол по главните пътища в региона, на АМ“ Хемус“,  на входните и изходните артерии на големи населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта.

Полицаите ще извършват проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества.

При произшествия, инциденти или извършени престъпления  подайте сигнал на телефон 112 или в близкото полицейско управление.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *