Полиция акция

ОДМВР- Шумен с мерки за обезпечаване на обществения ред

ОДМВР- Шумен с мерки за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата, недопускане на пътнотранспортни произшествия и подобряване на работата по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления по време на предстоящите новогодишни празници.

В новогодишната нощ по време на празненствата на открито по случай настъпването на Новата 2020 година са осигурени допълнително полицейски екипи на територията на областта.

Във връзка с очакваното засилване на пътникопотока по основните пътни артерии, е създадена организация за подпомагане на пътното движение от служители на сектор „Пътна полиция” към областната дирекция.

Ще се спазват предвидените забрани за движение на товарни автомобили над 12 тона. през последния работен ден преди празниците за времето от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен ден за времето от 14:00 часа до 20:00 часа.

На 01.01.2020 г. на територията, обслужвана от областната дирекция е създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи за организиране и подпомагане на движението.

Дейността на служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъде за подпомагане и регулиране на движението по пътищата, контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри, движение с превишена скорост и отнемане на предимство, контрол на скоростните режими, управление на МПС под въздействие на алкохол и от неправоспособни водачи.

Напомняме на жителите на областта да бъдат особено внимателни при употреба на пиротехнически средства. Да не допускат близки и познати да произвеждат и употребяват самоделни взривни устройства, както и пиротехнически средства с неясен произход, като особено внимание да се обърне на децата.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *