Полиция акция

ОДМВР- Шумен с инициатива „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“

ОДМВР- Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“

Инициативата е продължение на дългогодишната превантивна кампания в област Шумен

Кампанията, инициирана от ОДМВР- Шумен е да привлече вниманието на активните водачи за местата и участъците в областния град и областта, на които през 2019 година са настъпили тежки пътнотранспортни произшествия.

Целта е да бъде намален броят на инцидентите в областта, броят на загиналите и ранените участници в движението през настоящата година. През 2019 година в Шуменско са регистрирани 895 катастрофи, със 146 повече от 2018 година, в които са ранени 175 и са загинали 17 участници в движението.

Анализът показва, че при завишен брой на произешствия с материални щети на един и същ участък много скоро на това място настъпва произшествие с пострадали.

Поради тази причина на пътната карта, изработена от ОДМВР- Шумен с червено са отбелязани участъците от уличната мрежа с повишена опасност от възникване на тежък пътен инцидент.

Отбелязани са и участъците извън населени места в област Шумен, на които са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени.

В първия етап на кампанията карти ще получат водачи, които управляват автомобили на територията на областния град.

Пътни полицаи ще спират шофьори и ще разясняват целта на инициативата и съдържанието на картите. Ще апелират за повишена концентрация, бдителност и внимание при преминаване през кръстовища, регулирани с пътни знаци и на места, където масово пресичат пешеходци.

В следващия етап и предвид географското разположение на област Шумен водачите, които преминават транзитно през републиканската пътна мрежа – първокласни пътища и АМ „Хемус“ ще бъдат спирани и ще получат подарък пътна карта.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *