Полиция

ОДМВР- Шумен въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка ОДМВР- Шумен въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници и без обоснована причина искат да го посетят.

Същото се отнася и за тези, които искат да го напуснат.

На контролно-пропускателните пунктове полицаите ще събеседват с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД- 01-143 от 21.03.2020 г. на министъра на здравеопазването / ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ/, ще бъдат връщани.

Умоляваме за пореден път да се преустановят посещенията в паркове, градски градини, спорни и детски площадки , фитнес на открито, беседки, заслони и организирани пикници на открито, обществени места.

При забелязване на струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време полицаите от разстояние ще призовават да се прекрати събирането и хората да се разотидат.

Това ще става чрез оповестителните системи, с които са оборудвани служебните автомобили. Молим хората да не напускат домовете си без причина.

Въведен е удобен час за пазаруване на възрастните хора над 60-годишна възраст , като те могат да посещават хранителните магазини и аптеките в удобно за тях време от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.

Призоваваме всички, които не попадат в тази възрастова група да се съобразят с това, тъй като нямат да бъдат допускани в тези обекти.

ОДМВР- Шумен апелира всички жители на областта да проявят гражданска съвест.

Корона вирусът може да застигне всеки от нас, който е безотговорен към своето и здравето на своите близки. Напомняме, че полицията изпълнява своите ежедневните ангажименти по опазване на обществения ред и обслужване на настъпили произшествия, като и съблюдава за реда по време на въведеното извънредно положение.

Безотговорните граждани, които не изпълняват предприетите мерки и предписания натоварват с допълнителни сили и средства униформените служители.

Молим за вашата отговорност и подкрепа.

Ние ще се погрижим за вас!

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *