Общинско предприятие създават в Нови пазар

Социално предприятие ще бъде създадено в Нови пазар. Ще бъдат наети 33 души. 18 от тях ще започнат работа през октомври, като ще сключат договори за една година, а останалите 15 души ще са ангажирани от април 2019 г. за срок от шест месеца.

Проектът е по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и е за близо 400 000 лева. Той е с продължителност една година. Идеята на администрацията в Нови пазар е след това предприятието да продължи да функционира като общинско.

Дейността на предприятието ще е озеленяване, благоустройство, каза заместник-кметът по социални дейности Христина Йорданова. “Целта ни е да се осигури заетост на продължително безработни лица, младежи до 29 години, безработни над 54 г., лица, които напускат социални институции, приемни родители.

Особеното при този проект е, че ще се почистват дворове на самотно живеещи хора. Това ще са лицата, които не ползват никакви други социални услуги. За предприятието е предоставена неизползваема общинска сграда в двора на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нови пазар. Ремонт ще бъде направен с пари по проекта”, добави Йорданова.

∗ ∗ ∗

Източник: Радио Шумен – наш медиен партньор
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *