Мениджър за един ден 2021

Общинското ръководство доброволно предаде властта (снимки, видео)

На 14 май 2021 година, ръководството на Община Нови пазар доброволно предаде властта. За един ден в тяхната роля влязоха ученици от гимназиален етап.

Това интересно и любопитно събитие е част от Майският културен календар – „Мениджър за един ден”.

Целта на общинското ръководство беше да запознае младото поколение с устройството, работата и функциите на Общината. От своя страна, учениците имаха възможност да усетят атмосферата и да участват в директен диалог с управниците на община Нови пазар.

В това предизвикателство се включиха ученици от СУ „Васил Левски“, СУ „Хан Исперих“ , ПГХТД Проф. Д-р Асен Златаров и Професионална гимназия по селско стопанство.

Кметът Георгиев приветства гостите си. След това ги запозна със своите задължения и отговорности като градоначалник.

Последваха прожекция на филм за встъпването му в длъжност през 2019 година и избиране на Председател на Общински съвет Нови пазар.

Жребий отреди кой да заеме длъжностите Кмет, Зам.-кмет, Председател на Общински съвет и Секретар на Община Нови пазар, а всички останали ученици се заклеха като общински съветници.

За първи път в ръководството на общината имахме силно дамско присъствие, което ни показа, че макар и без опит и идея законодателната и изпълнителната власт могат да бъдат работещи и в нежни ръце.

Привилегията и отговорността да заеме длъжността Кмет на Община Нови пазар се падна на Деница Георгиева.

Позицията на г-жа Златина Таскова – Зам.-кмет по Хуманитарна политика се падна на Валентин Димитров.

В стола на г-н Ганчев, като Председател на Общински съвет се настани Елис Мустафа.
Умелото и вещо напътствие в ръководенето на импровизираната сесия от страна на г-н Ганчев, към Елис доказа, че младото поколение има сериозен потенциал и не се плаши от предизвикателства.

За Секретар на Община Нови пазар жребият отреди г-н Хинчев да предаде доброволно властта на Драгомир Николов.

Новото и старо Общинско ръководство се оттеглиха за кратко в кабинетите си, където запознаха новопостъпилите в длъжност с ежедневната среда, в която се обсъждат проблеми и вземат решения, свързани с общината ни.

В кратка беседа Секретарят на Община Нови пазар г-н Калоян Хинчев запозна учениците със структурата, функциите и задълженията на отделите на Общината. Чрез мултимедията младите общински съветници имаха възможност да добият отлична представа, как е изградена структурата на общината и ролята на всяко звено в нея.

В пленарна зала бяха предложени, обсъждани и гласувани предложения, като част от тях предизвикаха истински дискусии. Не бяха малко и въпросите, на които се наложи да отговарят кметовете. Станахме свидетели на вълна от предложения, свързани със спорта в Нови пазар и желанието на младите да се търсят нови възможности в тази посока.

Всички участници в тази уж игра, превърнала се в истинска работна среща получиха сертификат за преминато обучение за заеманата длъжност, както и подаръци.

В заключение кметът Георгиев заяви: „Благодаря ви за участието, за въпросите и предложенията. Щастлив съм, че виждам във ваше лице истински активни граждани на този град с поглед и визия за бъдещото му. Благодаря ви за идеите, над които си струва да се замислим, а защо не и да реализираме в близко бъдеще. Пожелавам ви здраве, неспирно развитие и лични успехи!

Вижте още във видеото на ТВ програма „Часът на Нови пазар“, след 11-та минута:

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.