общински турнир по футбол Нови пазар

Общински турнир по футбол в последните дни на 2021

На 28 декември се състоя общински турнир по футбол, който се проведе в спортна зала ,,Боян Боянов’’ при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19. За участие се записаха 6 отбора като условията бяха наличие на зелен сертификат на всеки един от участниците. След проведен жребий на 27 декември в спортната зала се оформиха 2 групи по 3 отбора, както следва: Група ,,А’’ с отборите на ,,Ботев’’ Нови пазар, ,,Лестър’’ и ,,Футзал’’ и група ,,Б’’ с отборите на ,,Герой’’ Зайчино ореше, ,,Рома’’ и ,,Ария’’.

Турнирът беше открит от кмета на общината г-н Георги Георгиев като самият той беше участник от отбора на ,,Герой’’ Зайчино ореше. Резултатите на отборите в групите се оформиха както следва:

Група ,,А’’:
,,Ботев’’ Нови пазар – ,,Лестър’’ 2:1
,,Лестър’’ – ,,Футзал’’ 2:1
,,Ботев’’ Нови пазар – ,,Футзал’’ 4:1

Група ,,Б’’:
,,Герой’’ Зайчино ореше – ,,Рома’’ 4:1
,,Герой’’ Зайчино ореше – ,,Ария’’ 5:1
,,Рома’’ – ,,Ария’’ 3:0

След изиграването на мачовете в групите се оформи и класирането в групите, което определи и двата полуфинални мача, както следва:
,,Ботев’’ Нови пазар – ,,Рома’’
,,Герой’’ Зайчино ореше – ,,Лестър’’

Отборът на ,,Ботев’’ преодоля отбора на ,,Рома’’ с резултат 4 на 0 в първия полуфинал, а ,,Герой’’ Зайчино ореше победи ,,Лестър’’ с 4 на 1 във втория полуфинал. В мача за 3то място загубилите своите полуфинали отбори се изправиха един срещу друг. В него ,,Лестър’’ победи ,,Рома’’ с 1 на 0 и се пребори за третото място в турнира.
На финала се изправиха отборите на ,,Ботев’’ и ,,Герой’’, като се очакваше да се получи оспорван мач. Все пак футболистите от местния клуб показаха своята по-голяма класа и победиха с 2 на 0, с което спечелиха и първото място.

След изиграването на последния мач кмета на общината награди отборите като имаше и индивидуални награди:
На трето място завърши отбора на ,,Лестър’’ с награда грамота и сумата от 100 лв. На второ място завърши отбора на ,,Герой’’ Зайчино ореше с награда грамота и 200 лв. На първо място завърши отбора на ,,Ботев’’ Нови пазар с награда грамота и 250 лв.

Индивидуалните награди на отличилите се състезатели бяха: За най-добър вратар беше избран Евгени Иванов от ,,Ботев’’, който получи награда от 50 лв и грамота. За най-добър защитник беше избран Месут Айхан от ,,Лестър’’, който получи също 50 лв и грамота. За голмайстор на турнира получи награда Младен Желязков от ,,Герой’’ Зайчино ореше с отбелязани 7 гола.

След награждаването кмета на общината закри турнира като поздрави всички отбори и пожела успехи през новата година на всички.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *