Община Нови пазар ще харчи над 21,6 млн.лв.

Бюджет в размер 21 680 320 лв. за община Нови пазар през 2020 г. беше приет вчера на сесия на Общинския съвет. 20 местни парламентаристи гласуваха „за“ и само 1 беше „против“ .

Малко над 14 млн.лв. са средствата за дейности, делегирани от държавата, а останалите средства ще постъпят от местни приходи. Планирани са капиталови разходи /благоустрояване на града и селата б.а./ през годината в размер 3,336 млн.лв.

За всички читалища в община Нови пазар са предвидени 307 142 лв., за подпомагане на спортни клубове – 237 000 лв., а за ремонт на спортни обекти 110 000 лв.

Община Нови пазар ще работи през годината със 78.5 щатни бройки, 13 от които ще се финансират с местни приходи.

Съветниците разгледаха 19 докладни записки само за 45 минути. После 75 минути бяха отделени за питания на общински съветници и граждани.

Съветници се интересуваха от състоянието на местните финанси и делата, които е водила общинска администрация през миналия мандат, а граждани – от възможностите за спортуване и благоустрояването на града и селата от общината. Кметът Георги Георгиев даде отговор на повечето от зададените въпроси.

След завършване на заседанието председателят на Общинския съвет Иван Ганчев покани общинските съветници на традиционния коктейл по повод приемането на годишния бюджет на Община Нови пазар.

Източник: Инфо Шумен

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *