Община Нови пазар ще предоставя топъл обяд на 500 души

Община Нови пазар разширява обхвата на действащ проект по Оперативна програма за храни, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Дейностите по настоящия проект „Осигуряване на топъл обяд” предвиждат лица в затруднено социално положение, самотно живеещи с минимална пенсия, както и скитащи или бездомни деца и лица да получават безплатен обяд.

Продължителността на проекта е за срок от близо две години и половина, като тази услуга ще стартира в началото на месец август т. г. За целта във всяко населено място на територията на общината ще бъде бъде обособен пункт за раздаване на храна.

Реализираните до сега дейностите включват една обществена трапезария за 50 души, докато в новия етап на проекта се предвижда да бъде обхваната територията на цялата община и 500 души да получават безплатен обяд.

Според Христина Йорданова, заместник кмет по хуманитарна политика, проекти и програми със социална насоченост, това е един амбициозен проект, тъй като до този момент община Нови пазар е реализирала подобни дейности по Оперативна програма за храни, но не и в подобен мащаб. Според нея един от основните акценти в работата на настоящия кметски екип е предоставянето на качествени и достъпни социални услуги за жителите на общината.

Ивайло Камаджиев – кмет на Община Нови пазар
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *