Община Нови пазар с мерки срещу бездомните кучета

Община Нови пазар ще вземе мерки срещу бездомните кучета, обяви във Facebook профила си кметът Ивайло Камаджиев.

През изминалите дни зачестиха оплакванията на наши съграждани, които са били обект на нападение или агресивно поведение от страна на бездомни кучета. Това е проблем, който изисква предприемането на сериозни мерки.

За целта ще задълбочим и разширим взаимодействието с компетентните институции. Предвиждаме повече общински средства за контрол върху уличната популация, което включва залавянето на безстопанствени кучета на територията на община Нови пазар, прилагане на обезпаразитяване, ваксинация и кастрация, както и настаняване в приют.

Част от усилията ни ще бъдат насочени към засилване на контрола върху върху отглеждането на домашни кучета. Това е важна мярка, защото голяма част от уличните кучета са изоставени домашни или дворни животни, които често са и най-агресивни.

Искам да се обърна към онези наши съграждани, които под формата на криворазбрана загриженост извършват действия, ЗАСТРАШАВАЩИ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ.

Нерегламентираното хранене на бездомни кучета, без те да се отглеждат и възпитават в семейна среда е предпоставка за образуването на глутници, склонни да проявяват агресия.

МОЛЯ ВИ, НЕ ДОПУСКАЙТЕ ТОВА!”

Източник: FB страница на Ивайло Камаджиев – кмет на Община Нови пазар
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *