Детски кът спечелен проект

Община Нови пазар спечели проект за детски кът на стойност 118736 лева

Община Нови пазар спечели проект за детски кът, по оперативна програма за Развитие на човешките ресурси, информират от институцията.

В детски кът ще бъде превърнат търговският базар, който се намира срещу сградата на общината, като обектът ще бъде напълно адаптиран към нужните условия за тази цел. Модулите ще бъдат трансформирани и обзаведени със санитарни възли и изградена ВиК и ел. инсталации.

Детските помещения, ще бъдат обособени в няколко зони, за различните възрастови групи. Навсякъде в помещенията ще бъде монтирана ударопоглъщаща настилка, за осигуряване на безопасни условия на труд и игри.

Срокът за изпълнение на проекта е два месеца, след подписването на договора с изпълнителя.

Проектът е насочен към създаване на условия за по-добро съвместяване на професионалния с личния живот на родителите от Община Нови пазар, чрез изграждането на детски кът.

Проектът ще бъде изпълнен от Община Нови пазар, а екип от наети професионалисти ще поеме грижата за деца до 12 годишна възраст, чийто родители са заети с професионалните си задължения, в рамките на работния ден.

С реализирането на проекта, ще бъдат наети и обучени 5 безработни лица за позиция „Детегледач/ка“, за период от 12 месеца с бюджет от 118736 лева.

Още по темата вижте от интервюто на ТВ програма „Часът на Нови пазар“ с кметът на Община Нови пазар – Георги Георгиев:

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *