Община Нови пазар организира 2-ро депо за строителни отпадъци

Община Нови пазар организира 2-ро депо за строителни отпадъци

За това съобщи кметът г-н Георгиев, в официалната си фейсбук страница:

Уважаеми съграждани!

През месец май 2020 година Община Нови пазар организира първата локация за събирането, оползотворяването и обезвреждането на строителни отпадъци от ремонтна дейност, образувани от домакинствата на територията на общината. Контейнерите се намират на площадка на ул. „Въстаник“ – срещу Градски парк.

От днес, 19 август вече имаме и 2-ра локация, която се намира на изхода на града, до „Черкезката“ чешма. Там са поставени 2 контейнера с вместимост по 6 кубически метра.

Отново ще призова всички граждани да използват поставените съдове по предназначение, като изхвърлят в тях само строителни отпадъци от ремонтни дейности в количество до 1 кубик – бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, пластмаса, асфалтови смеси, гипс, метали.

За по-големи количества строителни отпадъци (от строителство и събаряне на сгради) моля, обърнете се към общинска администрация за издаване на насочващо удостоверение за кариерата в с. Златна нива, съгласно договор между Община Нови пазар и „Голдън фийлд” ООД.

Не оставяйте строителните отпадъци до контейнерите за битови отпадъци или в тях, защото това изключително много затруднява работата на общината при почистването им, води до изразходване на средства и ангажиране на човешки ресурс, а не на последно място е грозящо.

Моля, в контейнерите за СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ НЕ изхвърляйте:

• битови отпадъци
• текстилни отпадъци (дрехи, килими, завеси)
• едрогабаритни отпадъци (шкафове, столове, маси, матраци, подматрачни рамки)
• зелени отпадъци (клони, листа, цветя и градински отпадъци)“), завършва Георгиев.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.