Община Нови пазар организира мобилен пункт за опасни отпадъци

Община Нови пазар организира кампания за безвъзмездно събиране на отпадъци от домакинствата чрез мобилен пункт, съобщиха от местната администрация.

Освен в града пунктове ще бъдат организирани и в селата. Публикуван е списък с отпадъците, някои от които опасни. А именно – бои, лепила, разтворители, спирачни течности, луминисцентни лампи, живачни термометри.

Излязло от употреба оборудване – хладилници, климатици, фризери. Различни видове масла- хидравлични, смазочни, перилни и почистващи смеси, лекарства с изтекъл срок на годност.

И още телевизори, монитори, факсове, касетофони, дървесина, съдържаща опасни съставки.

В Нови пазар мобилният център ще бъде разположен на ул. „Васил Левски“3, паркинга на общинската администрация, а в селата пред кметствата.

На 6-ти и 22-ри януари пунктът ще бъде разположен на паркинга пред сградата на общината и ще приема отпадъци от 9.15 до 15.30 часа.

На 10-ти януари пунктът ще бъде в селата Енево, в 9.30 часа, в Стан – от 12 часа и в Зайчино ореше, в 14 часа.

Кампанията продължава на 13 януари в селата Стоян Михайловски от 9.30 часа, Жилино – в 11 часа, Войвода – в 12 часа, Избул – 13.15 часа и Правенци – 14.30 часа.

На 14-ти януари мобилният пункт за изкупуване на опасни отпадъци ще бъде в Памукчи – 9.30, Сечище – 10.30, Преселка – 13, Тръница – 12.45, Писарево – 13.30 и Мировци – 14.30.

Графикът за приемане от 6 януари до 22 януари е поместен на сайта на Общината, който можете да отворите тук.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *