Община Нови пазар организира депо за строителни отпадъци

Уважаеми съграждани,

В изпълнение на изискванията на чл. 19, ал.3,т. 5 от ЗУО, кмета на Община Нови пазар организира събирането, оползотворяването и обезвреждането на строителни отпадъци от ремонтна дейност, образувани от домакинствата на територията на Общината.

В тази връзка, считано от 01.05.2020г., е въведена система за безвъзмездно разделно събиране на строителните отпадъци, като за целта са разположени контейнери за събиране и съхранение на СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ с вместимост по 6 куб.м. Контейнерите се намират на площадка на ул.Въстаник- срещу Градски парк.

Призоваваме всички граждани да използват поставените съдове по предназначение, като изхвърлят в тях само строителни отпадъци от ремонтни дейности в количество до 1 кубик – бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, пластмаса, асфалтови смеси, гипс, метали.

За по-големи количества строителни отпадъци (от строителство и събаряне на сгради) моля, обърнете се към общинска администрация за издаване на насочващо удостоверение за кариерата в с.Златна нива, съгласно договор между Община Нови пазар и „Голдън фийлд” ООД.

Не оставяйте строителните отпадъци до контейнерите за битови отпадъци или в тях, защото това изключително много затруднява работата на общината при почистването им, води до изразходване на средства и ангажиране на човешки ресурс, а не на последно място е грозящо.

Моля, в контейнерите за СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ НЕ изхвърляйте:
• битови отпадъци
• текстилни отпадъци (дрехи, килими, завеси)
• едрогабаритни отпадъци (шкафове, столове, маси, матраци, подматрачни рамки)
• зелени отпадъци (клони, листа, цветя и градински отпадъци)

Общинска администрация –Нови пазар

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *