Водопровод Беджене, Преселка и Мировци

Община Нови пазар и В и К започнаха ремонт на водопровода за селата Беджене, Преселка и Мировци

От много години, жителите на тези села страдат от лисата на постоянна питейна вода. А причините са остарелите водопроводни мрежи, които аварират почти всеки ден. В края на отминаващата година има сериозен шанс, този проблем да остане в миналото. За това информират от Община Нови пазар:

Стартираха дейности по реконструкцията на компрометиран напорен водопровод, преминаващ през землището на село Мировци, който захранва с питейна вода селата Беджене, Преселка и Мировци.

Трасето е с дължина 600 м. и към момента текат ремонтно-възстановителни дейности за подмяната на стари етернитови тръби AЦ 150 с тръби HD PE Ф 160 PN10.

Водопровод

Подмяната на амортизираните тръби АЦ се извършва от екипи на „В и К – Шумен” ООД, а изкопните дейности и тръби HD PE Ф 160 PN10 се осигуряват от Община Нови пазар.

Основната цел на частичната реконструкция на този водопровод е преустановяване на авариите и загубите на вода, които до момента са значителни по предоставени данни от В и К – оператора, а крайната цел е подобряване водопреносната система за питейни води.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *