Mehana-Biraria

Обрат: Заведенията в Шуменско остават отворени

Няма да влезе в сила забраната за консумация на място в заведенията за хранене и развлечение в област Шумен. Такава мярка беше гласувана по време на Областния кризисен щаб в сряда и трябваше да влезе в сила от понеделник – 16 ноември, информират от Радио Шумен.

„Решението противоречи на заповедта на министъра на здравеопазването“, обясни областният управител на Шумен проф. Стефан Желев. Чуйте какво още каза той пред Невена Николова.

Според заповедта на министъра на здравеопазването, всички заведения за хранене и развлечения могат да работят само в часовете между 06.00 и 23.30 ч. През останалите часове на денонощието се допускат единствено доставки по домовете.

Доволни сме, че в крайна сметка ще спазваме заповедта на министъра на здравеопазването. Това заяви за Радио Шумен Десислава Иванова, председател на шуменската Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. В своя позиция до областния управител и директора на РЗИ – Шумен от Асоциацията настояват да не бъдат изненадвани в последния момент с решения, заради които ще търпят финансови загуби.
„Настояваме подобни решения да се вземат от здравните власти след разговори с всички представени организации от туристическия бизнес, така че да се постигне баланс между медицинските предписания и икономическите фактори“, се казва още в позицията.
От шуменската Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите предлагат още на местно ниво да се създаде единен портал, телефон или звено, където да могат да се подават сигнали за заведения и места за настаняване, които не спазват противоепидемичните мерки, а ако се открият такива нарушители, обектите да се затварят за 14 дни.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.