Областната полиция получи 6 нови автомобила

Ключовете на 6  нови автомобила за изпълнение на патрулни дейности от ОДМВР – Шумен  връчи днес в Шумен директорът на областната дирекция ст. комисар Ялчън Расим. Патрулните коли  на практика са и първото ново попълнение в автопарка на дирекцията от  2008 година.

Новите автомобили са оборудвани с техника, която ще обезпечи работата на полицаите по осъществяване на пътен контрол.  Предназначени са  за “Пътна полиция” и за районните управления в областта. Оборудвани са с всички необходими технически средства, включително със система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол и таблети. В колите има мобилни печатни устройства. Те ще служат за издаването документи на място за установените от тях нарушения, както и за разпечатване на невръчени електронни фишове и наказателни постановления.

Колите са оборудвани с три видеокамери, които ще заснемат всичко, случващо се до и в автомобила от излизането му на наряд до прибирането му. По време на проверките ще се прави и аудиозапис.  Двата записа – видео и аудио, ще се съхранят и ще могат да служат като доказателство както за отношението на полицаите при проверки, така и за доказване на нарушение от страна на нарушители.

Три от автомобилите са за сектор „Пътна полиция” в Шумен, останалите три са предназначени за РУ- Каолиново, РУ- Нови пазар и РУ- Велики Преслав.

Директорът на ОДМВР- Шумен призова  водачите на моторни превозни средства да спазват Закона за движение по пътищата и да бъдат толерантни на пътя, призова пешеходците да не пресичат на нерегламентирани места, а към пътните полицаи отправи апел да дават личен пример за безопасно шофиране, както и да бъдат безкомпромисни към нарушителите.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *