спортна зала и мост Енево

Обещано – изпълнено: Мостът в село Енево и спортната зала в Нови пазар (видео)

Приключиха ремонтно-възстановителните дейности на моста над река Еневска. Изцяло е възстановена каменната зидария. Положени са хидроизолация и нова асфалтобетонна настилка. Монтирани са предпазни мантинели и вертикална сигнализация.

Общинският кмет, Георги Георгиев, посети третото по големина село в общината. Местният кмет,  Антон Борисов, го запозна с извършените ремонти по мостовото съоръжение.

Общинският градоначалник изрази мнение, че е удовлетворен от видяното. Удовлетворен е, и че изпълнил обещаното пред жителите на селото.

Снимки: 24.11.2020 г.

Ще припомним, че в реката се вливат предимно скатни води, прииждащи от земеделски земи и местността Станата. Вследствие на минали наводнения, мостовото съоръжение, намиращо се в края на село Енево, по което се преминава на юг в посока бензиностанция „Шел”, беше с нарушена облицовка, както и обрушване и свличане на елементи от конструкцията на водостока.

Снимки: 28.07.2020 г.

Нарушеното свободното оттичане на водата беше предпоставка за задържане на наноси и тиня. Поради това повишаваше риска при по-високи води да се заливат жилищни и селскостопански сгради, земеделски земи.

След тази среща, кметът посети спортната зала „Боян Боянов“ в Нови пазар, където го очакваше Димитър Димитров – организатор дейност към спортната база.
Там те разгледаха напълно обновената зала и поговориха за свършеното, предстоящите дейности и събития.

Спортната зала в града е изградена през 1973 година. Общата стойност на проекта е 244 898.00лв, от които 51% съфинансирани от бюджета на Община Нови пазар за 2020г.
Извърши се основен ремонт на покрива, положи се ново хидроизолиращо покритие, старите врати са подменени с нови – алуминиеви, както и финално освежаване и боядисване. Нов облик има и градският стадион „Христо Ботев“. Секторите са боядисани, оградата е подменена, закупена е нова поливна помпа за стадиона.

Въпреки пандемията и ограниченията, планове трябва да се правят, защото след няколко месеца, спортният живот ще се завърне отново. Чакаме този момент с нетърпение, ние и нашите деца, а това всичко го правим за тях.“, сподели Георгиев.

Вижте още във видеото на ТВ програма „Часът на Нови пазар“:

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.