Ангелов

Няма данни, които да позволят отваряне на детските градини

,,Не се готвим да отворим детските градини, към момента данните не ни водят в тази посока. Ясно го казах на брифинга, който дадох при раздаване на линейките, че имаме нужда от цялата информация до края на тази седмица, за да вземем това решение. Когато имаме достатъчно данни, ние ще вземем или няма да вземем това решение. Нека да не се отказваме по средата на пътя. Остават само 10 дни до 21 декември, нека ги прекараме в партньорство. Протягаме ръка към всички българи, които спазват мерките, които сме приложили. Нека да проявят разбиране за тяхната необходимост. Нека за 10 дни, ако можем, да загърбим политиката, политическите пристрастия и обвинения и да се съсредоточим в целта, която преследваме – да овладеем епидемията и да прекършим гръбнака на този невидим враг, с който се борим”, коментира още здравният министър.

,,Ситуацията изисква надлъгване с вируса, за да го победим и в България, и в Европа.

Процента на заетост на болничните легла в страната е най-голяма в Ямбол – 98 %. В Шумен тя е 85 %, но недостигът на легла намалява, спрямо миналата седмица.
Висока е заетостта в областите Бургас, Благоевград, Варна, Търново, Сливен и Разград, допълни министърът.

В лечебни заведения в страната са 6 998 пациенти, от тях 5 544 в интензивни структури. Случаите при медици от началото на пандемията досега: 7 445, активни са 3 590 случая. На домашно лечение са 3 362. В лечебни заведения са 228, в интензивни структури са 27 медици, посочи още проф. Ангелов.

,,За последните седем дни излекуваните са 16 872 души. Общо за последните 4 дни, само за тази седмица, са 11 405. Тези числа са надеждата, която ни е необходима в битката, която продължава да ни притиска и да оказва натиск върху здравната система’‘, подчерта той.

Здравният министър отчете, че за последното денонощие направените проби за коронавирус са 8 578, 3 328 от които – положителни.

Източник: novini.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *