Четиво за бизнесмени / Нямате кадри, защото сте алчни и ненаситни

Зад граница за 6 месеца се изкарват колкото тук за 24 , споделят познати работещи в чужбина

Нямате кадърни кадри, защото не давате нормални заплати и защото сте алчни и ненаситни.

Какво означава нормална заплата?

Означава това: След като си работил здраво за някого да ти се изплати така, че да можеш да си покриваш разходите без да се лишаваш от храна, топлина, здраве и всички онези съпътстващи ни нужди за нормален човешки живот.

И още нещо важно

Масово се практикува да се прикриват осигуровки за здраве и пенсия чрез двойно счетоводство и раздвоени заплати.

Не е тайна никому, че се плаща официална и прикрита част от заплатата. Така ни прецакват от години и няма сила и власт да ги спре.

Господа и дами бизнесмени, вашата алчност и лакомия гони кадърните ви кадри, бягат в чужбина или при конкуренцията.

Господа и дами бизнесмени, идват дни когато ще си скубете косите останали само с ниско квалифициран персонал.

Всички знаем, че големият щит наречен синдикати са беззъби баби, хленчещи колко скапано живеем или мизерстваме. Появяват се след или около хората, когато стане нещо, надигат вой, снимат се за спомен и се връщат обратно в дупките.

И от тях хаир няма!

Изглежда на бизнеса му трябва му още малко време да осъзнае, че евтин и качествен труд в България все по-трудно се намира.

Неплащането на заплати, липсата на осигуровки, неплатеният извънреден труд и др. нередности, каквито все още съществуват в редица предприятия, прогониха хората в чужбина.

Днес фирмите,които работят нормално, осигурявайки все по- добри условия и носейки социална отговорност, страдат от недостиг на работна ръка, включително този в регион.

Изнесените трудови борси, които организират Бюрата по труда, не дават резултати и представители на различни фирми се принудиха буквално да обикалят села и паланки в търсене на хора, които искат да работят.

Повечето от работодателите, които са пуснали обяви в специализираните сайтове и Бюрата по труда , не са обявили размер на възнагражденията. Наша проверка показа, че те се движат около 600- 700 лв. Някои обещават стартовата заплата от 600 лв., която още в следващите 3 месеца да достигне 900 лв. Това обаче е едва около 450 евро. В чужбина нашенци вадят за половин година поне толкова- колкото биха получили тук за 2 години.

Бизнесът трябва да има предвид , че гладна мечка хоро не играе дълго време и ще скъса синджира. Много да внимава гладната мечка да не изяде мечкаря.

Безплатни съвети за бизнесмени:

Ако сте се ояли и държите на добрите кадри, отделете време и пари за да подобрите условията и възнагражденията на служителите си.

Спрете да криете и мамите държавата и работещите за вас чрез двойни счетоводства.

Ако не ви пука, освободете си хората и се спасявайте, ние започнахме!

Автор: Д.В.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *