Някои ги “хапят кучетата”, други ги “кълве щъркелът”

Какво да правите, за да не изглеждате тъпи

Тежки времена, сложни времена – Конфуций не е имал и най-малката представа за това, когато е изливал мъдростите си за живота. Време, в което ценностите мрат като преяли мухи върху кората на диня. Време, в което нищо глуповато не ни е чуждо, понеже модните тенденции не засягат само бастите на панталоните ни.

В панталоните вече не дрънкат семки и бонбонки.

Ако искате денят ви да започне глупаво, още с отварянето на очите си проверете какво се е случило във фейсбук, докато сте го проспали за няколко часа. Оттам вече не се усмихват котенца, а цитатите на Мерилин Монро отдавна отстъпиха място на тъпи слогани и генЯлни откровения, пляснати на цветен фон – сакън да не пропуснеш! „Цъкнете“ върху профила на приятел, „лайкнете“ това, че е „лайкнал“ определено събитие, на което със сигурност няма да отидете – така хем сте съпричастни, хем няма да ви помислят за тъп.

Извадете телефона си, направете снимка на мушкатото върху прозореца и го „постнете“ в инстаграм – всички ваши последователи ще разберат колко много обичате цветята. Не забравяйте да турите и хаштаг – трябва да демонстрирате дигиталните си умения, днес те са мерило за Ентелегентост.

Човекът беше това, което чете. Сега е най-вече това, което „лайква“.

Пуснете телевизора. Няма по-подходящ фон за доброто настроение от рекламния хит „Бомба, бомба, бомбичка“! Хем текста се помни лесно, хем се лее музиката на хубава народна песен. Че е народна, помним неколцина – останалите ще си я тананикат, докато се бъркат за 70 стотинки.

Евтиното е новото скъпо. Мрем да бъдем актуални.

Обсъдете тоалета на тая или оная, изругайте Путин, теглете една майна на Тръмп – разбирате от всичко и имате пълно право да изразите своето мнение. Не се стеснявайте да бъдете себе си – правописът също е приоритет не неколцина души, които спокойно могат да си… гледат работата.

Обуйте червени маратонки, а ако нямате такива – турете кецове. Важното е да са червени, инак по „Витошка“ ще си кажат, че сте страшен селянин. Качете се в автомобила, надуйте Галена до дупка и свалете прозореца до долу, за да облегнете спокойно ръката си, която държи цигара. Задължително изстръскайте пепелта навън, пепелникът в колата трябва да остане чист. Лъснатият салон създава илюзията, че моделът е доста по-нов от 1998 година.

Ако вече се стягате за море, непременно посетете Бедрум-а на Слънчака. Бийч бара в центъра на София няма да ви избяга. От столицата завинаги си е отишло самото море.

ОблетИ се окончателно. Мис Тигрова вероятно ще направи адекватен коментар и за налягането, което ни очаква идващите два месеца – тя е много по-добра в прогнозите от Емил Чолаков. Той пък да вземе да напише една книга най-сетне… Ей го, Криско завършва автобиографията си…

Да видим нас кой ще довърши.

Източник: ARTday.bg
Автор: Мануела Георгиева
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *