| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Нови професии ще предлагат шуменските училища

За първи път през учебната 2017-2018 година в Шуменска област ще има две паралелки с дуално обучение в 9 клас. Това стана ясно при утвърждаването на държавния план-прием от Областната комисия по заетостта в Шумен.

По предложение на две фирми, в Професионалната гимназия по химични технологии и дизайн в Нови пазар ще се обучават ученици по специалността „Технология на керамичното производство“, а в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен ще има паралелка по специалността „Електрически системи“.

За първи път тази година, освен професионалните гимназии, предложение за прием в професия са направили и от СУ „Сава Доброплодни“ – за обучение в специалността „Български танци“. Две нови професии също са в списъка на специалностите в професионалното образование. Те са „Металургия на цветните метали“ с професия „Техник – металург“ и „Електрообзавеждане на производството“ с професия „Електротехник“.

Източник: Радио Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Sprint - Black Friday | Thanks to coupons - Sprint, here and Amazon - Black Friday 2016