Зелаена инициатива дръвчета и цветя

Нови пазар с нов по-зелен и цветен облик

Продължава зелената инициатива на ръководството на Община Нови пазар, за един по-чист и по-зелен град.

Ето какво сподели кметът г-н Георгиев в официалната си фейсбук страница:

Продължаваме зелената инициатива, за един по-чист и по-зелен град! Както на територията на града, така и по селата, през последните месеци, бяха засадени стотици пролетни цветя и десетки дръвчета. 

Над 2800 цветя от вида Бегония, бяха посадени в зелените площи, около Часовниковата кула, пред Общинската сграда и около паметника на Христо Ботев. Над 70 дръвчета от видовете Бреза, Явор, Златен дъжд и Шестил вече растат по улуците „Васил Левски“ и „Хан Крум“.

За жалост не липсваха и вандалски прояви. Само ден след засаждането бяха изкоренени над 40 цветя и захвърлени в една от градинките, а на следващият откраднаха 12 от друга.

Припомням, че през месец април Община Нови пазар осигури над 500 липови дръвчета, които подари на жителите в общината. Същите бяха засадени на територията в града и малките населени места.

Няма да се откажем и няма да се примирим с вандалските прояви. Убеден съм, че нашите съграждани, които обичат и пазят красивото и хубавото са много-повече, от онези, които рушат и потъпкват труда ни. Ние ще продължим да работим, да правим инициативи и да творим, защото имаме уникален град с много добри и позитивни хора, а те го заслужават.

Виждам, че усилията на работниците от новото стопанско предприятие не са били напразни. Красивите и шарени градинки, изпълнени с живот и аромат лично мен ме радват, надявам се и вас!“, завършва Георгиев.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *