Нови пазар бе домакин на „Културното многообразие на Европа“

“Уважаеми съграждани,
имам удоволствието да ви съобщя, че днес Община Нови пазар беше домакин на информационна кампания на тема „Културното многообразие на Европа“. Настоящата инициатива се реализира в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2018 година по Приоритет „2018 – Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности“.

В рамките на кампанията се организират „Събития за популяризирането на европейското културно многообразие“ чрез успешното партньорство на Областна администрация Шумен с местната власт, образователни и културни институти.

На днешната среща Росица Василева – ръководител на център „ЕВРОПА ДИРЕКТНО“ Шумен, представи историите на 27 европейци, избрали да живеят в България. Тази инициатива е по повод Европейската година на културното наследство на Европейската Комисия в България, която представя 27 гледни точки за европейската и българската култура.

Представителството на Европейската комисия в България насочва вниманието върху “невидимите” измерения на културата – обичаите, навиците и възприятието за света в различните краища на ЕС, и начина, по който те влияят върху възможността ни да общуваме един с друг.

Официален гост на събитието беше областният управител на Шуменска област проф. Стефан Желев.”

Ивайло Камаджиев
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *