Николинка Димова

Николинка Димова: Преминах през Ковид, не беше лесно, благодаря Ви!

Здравейте, приятели!

Тъй като вече мога да се похваля, че УСПЕШНО преминавам през Ковид, с тази публикация искам да споделя с вас няколко неща по този въпрос. Най-вече благодарности!
Без да изпадам в особени подробности, новината за моя Положителен PCR тест дойде в особено труден момент – тежка загуба, която дойде след като в рамките на няколко дни се нагледах на какво ли не в здравната ни система, предимно не хубави и дори донякъде неетични неща.”

Така започва емоционалната публикация във фейсбук на Николинка Димова, която премина успешно през това заболяване.

“Редом с тези събития и “картини”, запечатали в спомените ми моменти, за които ще дам всичко от себе си да не се сещам в бъдеще, се наложи да се лекувам – и от болезнения шок на претърпяната загуба, и от Ковид 19.
Не беше лесно.

Първата една седмица за мен беше меко казано кошмарна – задух, висока температура, неописуема отпадналост, болки в цялото тяло, проблеми с пулс, кръвно, бъбреци. В тези първи, особено критични дни, благодарение на моя съпруг Jordan Dimov и сина ми Miroslav J. Dimov, успях малко или много да се съвзема и да събера сили наистина жестоко да се боря!
В тези моменти до нас неотлъчно – пряко и задочно беше един страхотен млад човек – д-р Eray Halil, благодарение на когото с ръка на сърцето мога да кажа, че изгубеното ми доверие в стойността на Хипократовата клетва отново се завърна. Д-р Халил е младо момче, напълно отдадено на мисията си да помага на хората, денонощно, вълнувайки се от тяхното състояние, давайки съвети, насоки и предположения. Благодаря ти, Ерай! Без теб едва ли щяхме толкова спокойно и уверено да преминем през всичко това! И аз ти благодаря, и Миро, и, със сигурност, всички други хора, на които ежедневно помагаш!

След като преминаха почивните дни, направихме рентгенова снимка, която показа наличие на пневмония. И бях хоспитализирана в Ковид отделението (Нервно) в Нови пазар.

Тук е моментът да отбележа, че Хората от екипа на МБАЛ “Д-р Добри Беров” в гр. Нови пазар се погрижиха престоят ми там да бъде спокоен и ползотворен. На първо място, бих искала искрено да благодаря на д-р Хамди Авджъ – той неотлъчно бе до мен и останалите пациенти от приема, през периода на лечението до финала – с добра дума, с човешко отношение, с професионална грижа. Д-р Авджъ, редом с Ковид диагнозата, се насочи към възобновяването на психиката ми към нормален ритъм – това се оказа ключов елемент за възстановяването ми. Заедно с него, д-р Полина Христова, д-р Ивелина Ръцева, медицинските сестри, санитарите и всички останали ми доказаха, че за тях здравето на хората наистина е мисия, която те неотлъчно следват.

Благодаря на всички, които по един или друг начин ни помогнаха да преминем през тези трудни седмици.

Не е страшно, стига да има до нас Хора като тези, за които говорих в поста ми.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *