На пазар задължително с маски

Предпазната маска става задължителна при посещение на всички пазари на територията на област Шумен, реши Областният кризисен щаб, съобщиха от администрацията.

Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова съобщи, че към момента регистрирани случаи на COVID-19 има в девет от десетте общини на област Шумен, като положителна проба за коронавирус няма само в община Смядово.

Като проблем и потенциална опасност за разпространение на заразата тя определи неспазването на вече въведените противоепидемични мерки и конкретно неносенето на маски в обществения транспорт, в закритите помещения – търговски обекти и институции, както и струпването на много хора на открито.

Проблеми се очакват и при завръщането на сезонните работници от чужбина.

Областният управител проф. Стефан Желев съобщи, че основен акцент в контролната дейност на институциите ще бъде спазването на изискването за носене на маски в закрити помещения и в търговските обекти.

В едноседмичен срок по общини трябва да бъдат организирани срещи с управителите на търговски обекти в съответната община с указания да се предприемат спешни мерки, насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки, информират от Радио Шумен.

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама - 2020!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.