Национална образователна кампания „Моето първо работно място”

На 28 и 29 ноември 2019 г. ще се проведе обучение на класните ръководители на 12 – тите класове от област Шумен в зала 2 на Областната управа.

Поводът е Националната образователна кампания за ученици „Моето първо работно място”, която продължава и през учебната 2019/2020г. на Конфедерацията на независимите синдикати в България, Синдиката на българските учители към КНСБ в партньорство с Министерството на образованието и науката.

Очаква се около 80 класни ръководители на 12 клас от регион Шумен, да получат удостоверение по ключова компетентност „Трудови, социални и осигурителни права”. Те от своя страна ще проведат обучения на завършващите 12-ти клас ученици в час на класа в рамките на 10 учебни часа.

Целта на кампанията е да се подпомогне развитието на гражданското самосъзнание на учениците, завършващи средните училища, да се улесни преходът от училище към пазара на труда, да се подпомогне кариерното развитие на учениците и да се информират зрелостниците за правата и задълженията им на работното място.

Радостин Павлов

Общински координатор на КНСБ за Общините Нови пазар и Каспичан

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *