НАСА публикува снимки на отделеният от Антарктида ледник. Потопът започва поетапно до 4 години

НАСА публикува снимки на отделеният от Антарктида ледник – Larsen C. Историческото отделяне бе определено от Европейската космическа агенция като образуване на гигантски айсберг под името “A 68”.

Снимка от сателитът на НАСА – Landsat-8, показва огромният размер на отделената ледникова маса. По данни на официално публикувана информация на британския университет Суонзи, отцепването се е случило между понеделник, 10 юли и сряда, 12 юли, когато айсбергът се отделя от ледения шелф Ларсен C. Айсбергът е един от най-тежките в документираната история – с тегло около един трилион тона, с площ 5800 кв. км – два пъти колкото размерите на Люксембург. Отцепването му е променило драстично ландшафта на Антарктическия полуостров.

ЕС и НАСА изстреляха на 17-и Януари 2016 сателит за глобален мониторинг на океаните и моретата, във връзка с очакваните масови наводнения през следващите години, някои от които могат да потопят под вода цели региони от Европа, САЩ и др. страни. Новият хай-тек сателит е резултат от спешната нужда за получаване на аналитична информация за нивото на водите. Jason-3 е съвместна американо-европейска сателитна мисия за океанография с участието на НАСА. Сателитът бе изстрелян от военновъздушната база Ванденберг в Калифорния на борда на ракетата SpaceX Falcon 9.

Ускорено глобално затопляне и масови наводненията до 4 години

Справка в последните данни за 2017-а година, показва, че Януари е бил най-топлият в глобален мащаб в историята на замерванията, а изминалата 2016-а година чупи всички рекорди по глобално затопляне.Температурният скок е толкова висок, че учените са шокирани от ускоряването на глобалното затопляне. Те призовават за ускорено въвеждане на забраната за използване на изкопаеми горива.

Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения, който се очаква да се случи в периода 2020-2028-а година. Според по-авангардни учени, той ще засегне голяма част от Западна Европа, най-вече скандинавските страни, Франция, Великобритания, Италия, както и части на Централна Европа.

По отношение на Балканите се очакват масивни наводнения покрай свързаните големи реки с региона на Гърция, както и на около 50-60 км. към вътрешността по крайбрежието на Черно море.

Активиране на вулканичната дейност
Според учените геоклиматичните процеси могат да се ускорят и влошат за населението рязко, тъй като паралелно със затоплянето се наблюдава и повсеместна актиквация на вулканичната дейност. Преди месец се активизира и древен вулкан в съседна Македония.

Списък на активните вулкани в момента. * Тези, които са в червено имат изригвания. Тези, които са в тъмно жълто, имат регистриране на активността през последните 3 месеца.

Източник: portal12
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *