Полиция

Наркотици, кражби на таблет, гайковерт, винтоверт и медни проводници

Малко след 19 часа на 4 април полицейски служители на РУ- Нови пазар извършили проверка на 39-годишен мъж след получен сигнал, че държи наркотични вещества. На паркинг до ресторант в град Каспичан полицейски служители проверили собственик на лек автомобил БМВ 320. Установено било, че държи в себе си пликче с около един грам бяло кристалообразно вещество, по негови данни – амфетамин, намерени и иззети са три пакета съдържащи около 30 грама зелено-кафява тревиста маса, която по думите му е марихуана. Иззети са, предстои да бъдат изследвани лабораторно. По време на проверката в автомобила са намерени и иззети три чифта регистрационни табели с шуменски номера. 29-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

На 4 април малко след 00:30 часа в полицейското управление в Нови пазар е приет сигнал от 19-годишен местен жител, че му е откраднат таблета. Регистриран е заявителски материал. В хода на проведените бързи действия извършителят, 25-годишен мъж от Нови пазар е установен и разпитан. Предал доброволно откраднатия таблет. Работата по документиране на престъплението продължава.

Неизвестен извършил кражба на два гайковерта, винтоверт и около 120 кг. отпадъчни медни проводници от автомобилни инсталации от частен имот в Нови пазар. По данни на 52-годишния собственик това е станало за времето от 17 часа на 3 април до 8 часа на 4 април. В имота „апашът“ проникнал след като разбил брава на входна врата. Вещите били в складово помещение на фирмата. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *