Нападнаха журналиста от БНТ Иво Никодимов

Журналистът от БНТ Иво Никодимов е бил нападнат този следобед в София, съобщи МВР. Инцидентът се случил в Борисовата градина. Трима мъже нанесли няколко удара в главата на Никодимов, след което избягали. Той е откаран във Военномедицинска академия (ВМА) за преглед, където са установили счупвания на лицеви кости, разказа журналистът пред Дарик.

Нападението е извършено около 15:00 ч. днес в Борисовата градина в близост до “Орлов мост”. Трима непознати мъже нападнали в гръб Никодимов, нанесли му няколко удара в главата, след което избягали, разказа той пред Дарик:

“Трима души ме нападнаха, нанесоха ми удари в областта на лицето и избягаха. Нямаше заплахи, нямаше никакви словесни действия между нас. Според мен го направиха с ръце, въпреки че лекарите се съмняват, че е възможно да е имало и боксове, но аз не мога да кажа”.

Никодимов е откаран във Военномедицинска академия – там му е направен скенер, който установява счупвания на лицеви кости:

“Установяват се счупвания в областта на лицето и ще ме лекуват. Основно са в областта на носа, скулите. Счупванията са сериозни”, допълни той.
Как да изберем сигурна парола за своята електронна поща
Vesti.bg

Директорът на ВМА полк. проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че Никодимов ще бъде хоспитализиран, тъй като при подобни травми понякога се появяват по-тежки симптоми в часовете след това.

Към момента не е ясна причината за побоя, нито кои са извършителите. Основната версия, по която работи МВР е хулиганство.

Състоянието на нападнатия журналист от БНТ е стабилно

Трима неизвестни мъже нападнаха днес в Борисовата градина в София водещия на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов. Мъжете са избягали веднага. В момента Никодимов е във Военномедицинска академия, където е приет към 16,30 часа в стабилно състояние с наранявания по лицето. Медицински екипи провеждат поредица от изследвания. Според лекарите получените наранявания не са животозастрашаващи.
Главният секретар на МВР Младен Маринов: Абсолютно брутална проява срещу Иво Никодимов.

Даниел Чипев: Възмутени сме от това брутално посегателство

Иво Никодимов: Благодаря ви за подкрепата, с нея ще победим агресията

Позиция на БНТ

Ние, работещите в Българската национална телевизия, изпитваме огромно възмущение от бруталното посегателство върху граждани. Когато агресията е насочена срещу журналисти, тя се превръща в саморазправа със свободата на словото.

Обществената телевизия винаги е стояла зад ценностите на гражданското общество, които гарантират правата на всеки един гражданин и отговорността той да бъде защитен. Затова се надяваме, че извършителите на нападението на журналиста Иво Никодимов и други граждани ще бъдат открити и наказани.

БНТ изказва благодарност на екипа на ВМА и служителите на МВР за своевременната реакция.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *