Най-успешните начини за търсене в Google

Google предлага най-лесният и бърз начин за търсене на информация в мрежата, но нещата може да станат дори още по-добри. Като повечето продукти на Google, лентата за търсене може да ви предложи много повече отколкото се вижда на пръв поглед.

Вмъкването на определени символи в търсенето ви с Google, например може да ограничи милиони потенциални резултати, така че да виждате само онези, които всъщност са от значение за вас. И така от businessinsider научаваме най-добрите съвета и трикове за Google search, с които ще търсите информация като професионалисти.

  1. Ако поставите дума или фраза в кавички резултатите ще съдържат точно тази дума или фраза. Например, ако търсите с „Dave Smith Business Insider“, всички резултати от търсенето ще съдържат тези думи.

  1. Добавянето на тире преди дума ще изключи този термин от вашите резултати. Например, ако търсите с „raptors -toronto -nba -basketball“, трябва да получите резултати от търсенето на грабливи птици, които нямат общо с Toronto Raptors.

  1. Ако добавите символа “~” преди всяка дума, синонимите на тези думи също ще се появят в резултатите. Така, че ако търсите с „basketball ~lessons“, ще получите и резултати за баскетболно обучение, класове, треньори.

  1. Ако търсите с „site: anywebsite.com“ преди някоя от вашите думи за търсене, ще получите резултати, които са само на този конкретен уебсайт. Така че, ако търсите „site: businessinsider.com apple“, ще намерите само истории, свързани с Apple от Business Insider.

  1. Ако поставите вертикална черта – като тази „ | “ – между думите за търсене, Google ще ви даде уебсайтове, които имат някои или всички от тези термини. Операторът основно означава „ИЛИ“ за Google. Така, че ако търсите “jacket | blazer | cardigan” вашите резултати ще имат някои или всички тези термини.

  1. Ако поставите две точки между две числа, Google ще ви даде резултати в рамките на този диапазон. Така че ако търсите „top songs 1980.. 1990“, Google ще ви покаже най-добрите песни между 1980 и 1990 година.

Източник: digital.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *