М-тел и Близу агресивно налагат нови ТВ канали

В следствие постъпили оплаквания от потребители, сдружение „Българска национална асоциация Активни потребители” отправи сигнал до Комисията за защита на потребителите (КЗП), заради прилагането на агресивна търговска практика от страна на М-тел и Близу Медиа.

В сигнала се споменава, че „М-тел” и притежаваното от него дружество-доставчик на цифрово съдържание „Blizoo”, налагат на абонатите си използването на три нови телевизионни канала – “M-tel Sport 1”, “Mtel Sport 2” и “EDGEsport”, срещу допълнително заплащане, без да е имало съгласие за това от страна на клиента.

Посочените три канала се предлагат напълно безплатно до 31.03.2017 г., но след изтичането на тази дата за тях се изисква заплащане на такса, освен ако потребителите не се откажат чрез изпращане на SMS. Освен това, при клиентите, които не са абонати на М-тел SMS-ът се таксува, а при технически пропуск (напр. непълно ЕГН на абоната) волята му няма да бъде зачетена. С поведението си „М-тел“ и „Blizoo” осъществяват нарушение на забранмата за доставка на непоискано цифрово съдържание по смисъла на
Закона за защита на потребители, което следва да бъде санкционирано от КЗП.
Призоваваме М-тел и Близу незабавно да прекратят тази практика и да оставят потребителите сами да избират кога и какво да включат в абонаментните си планове.

Източник: Асоциация “Активни потребители”

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *